We nodigen je uit voor een Valomet-proeverij in Vrbnik - de eerste mariene champagne ter wereld die met behulp van de natuur wordt geproduceerd. Deze fantastische mousserende wijn ligt 400 dagen op een zeediepte van 30,6 meter aan de voet van de rots genaamd Valomet in Vrbnik. Constante temperatuur van 12 °C op deze diepte, de atmosfeer vrij van zuurstof, licht en geluid, allemaal gunstig voor de gisting van wijn. Valomet zelf is de rots waar de golven breken, misschien op dezelfde manier waarop de wijn schuimt. Valomet champagne wordt gemaakt van inheemse variëteiten van de gouden Zlahtina druif die zelf al zoet en geurig is.
Valomet met zijn uitzonderlijke bereidingswijze, gisting en hoogwaardige productie was eigenlijk een experiment vanaf 2006, toen de vindingrijke wijnmakers van de Landbouwcoöperatie Vrbnik de fles champagne in de roosterkisten gooiden en vervolgens in zee, een halve mijl van de scherpe kust van Vrbnik, waar de golven wild zijn en de vissers hun netten niet uitgooien. Wat de kwaliteit van Valomet verder heeft beïnvloed was somberheid, rust, stilte, waarbij de flessen onder zee natuurlijk meer onder druk staan dan in de kelders van de wijnmakers. De rijping van champagne op de bodem van de zee is tot nu toe unieke methode in de wereld. Huur eenappartement in Vrbnik op Krk en accepteer deze uitnodiging om iets te proeven dat je nergens anders op de wereldbol zult vinden.
Lees meer
Lees minder