Zoete december bracht een nieuwigheid in het gastronomische en culturele aanbod van de stad Zagreb. Het eerste Chocolademuseum in Zagreb werd geopend in december 2019, en in Kroatië in het algemeen. Negen van de tien mensen zullen zeggen dat ze van chocolade houden, en een tiende zal tegen ons liegen, ze zeggen over de populariteit van deze kleverige, dikke, heerlijke ingrediënten die onvermijdelijk zijn, vooral op vakantiedagen. Maar waar komt chocolade vandaan en hoe wordt het gemaakt? Om daar achter te komen, gaan we naar de Varšavska straat nr. 5 in Zagreb en kopen we een kaartje voor het Chocolademuseum. Als we een appartement, kamer of vakantiehuis in Zagreb hebben gehuurd, vinden we het museum midden in het centrum van de stad, vlakbij Cvjetni trg (Bloemenplein). Het zal ons verleiden met de zoete geur van cacao en de belofte van een onvergetelijke reis door de chocoladegeschiedenis. Een kaartje voor het museum is ook een proefpakket met chocolademonsters, en de varianten worden op verschillende plekken in het museum geproefd. Wat is de smaak van cacaobonen en hoe is robijnchocolade? We zullen je alleen verklappen dat chocolade voor het eerst werd geproefd door de indianen, dus de eerste zaal van het museum neemt ons mee naar het regenwoud van Midden-Amerika. Het museum leidt ons door de eeuwen heen naar de chocolade lekkernijen zoals we die vandaag de dag kennen en naar de winkel waar we chocoladeproducten van topkwaliteit kunnen kopen van lokale ambachtslieden. Het museum is eigendom van de familie Cerovac, die veel chocolademusea in heel Europa heeft bezocht. Geen enkel daarvan beviel hen met hun witte muren en vitrines, dus besloot de familie Cerovac een ander verhaal over chocolade te vertellen en hun eigen museum te openen, dat ons zal meenemen door een onvergetelijke zoete ervaring van het genieten van het meest geliefde voedsel ter wereld. Zoet je vooravond in Zagreb met een bezoek aan het zoetste museum van de stad!
Lees meer
Lees minder